Objave in obvestila

AKTUALNE INFORMACIJE V ZVEZI Z KORONAVIROSOM COVID 19

Občani, ki nimajo pomoči svojcev in nimajo možnosti oskrbe s hrano ali drugimi nujnimi zadevami, se za pomoč v delovnem času občinske uprave lahko obrnejo na številko 02/ 754 01 10 ali elektronsko pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Izven delovnega časa občinske uprave pa se obrnejo na telefon 031 441 310 – Marjan Hrga. Skupaj z humanitarnimi organizacijami bomo uredili najnujnejše.

Slovenski pediatri pozivajo vse prebivalce Slovenije, še posebno starše vseh otrok in mladostnike, da zaradi hitrega širjenja okužb z Koronavirusom COVID 19 v naslednjih tednih skrbno spremljajo javna opozorila in se dosledno držijo vseh podanih navodil. Večji otroci in mladostniki, ki bodo mogoče v naslednjih dneh ostali sami v domači oskrbi, naj se v tem času ne družijo s svojimi vrstniki ampak naj ostanejo pri sebi doma. Starši, naučite svoje otroke in mladostnike samostojnosti in previdnosti v skladu s starostjo, ker bomo na tak način uspešnejši in bo to dobra naložba za prihodnje.

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim Koronavirusom COVID 19 je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanjem z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Infekcijsko kliniko in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil klicni center. Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

Tudi na lokalni ravni vas želimo čim bolj informirati glede dogodkov v zvezi z novim Koronavirosom COVID 19. Na spodnjih spletnih straneh oziroma povezavah lahko pridete do vseh informacij in priporočil.

  • Vlada Republike Slovenije si ves čas prizadeva, da državljanom in vsem, ki se nahajajo na območju Slovenije, zagotavlja aktualne, natančne, pravočasne informacije in navodila. Vlada javnost sproti obvešča o razvoju dogodkov na osrednjem spletnem mestu Koronavirus COVID 19 na povezavi: https://www.gov.si/teme/koronavirus/. Odločitve vlade in sprejemi ukrepov so na povezavi: https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/.
  • Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) na svoji spletni strani objavlja aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev, kar najdete na povezavi: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

 

Prosimo vas, da upoštevate higienska navodila, navodila glede druženja in z medsebojno solidarnostjo poskrbimo za najbolj ranljive skupine naše družbe ter dokažimo vsem, da nam je mar za ljudi okoli sebe.

 

OBNAŠAJMO SE ODGOVORNO DO SEBE IN DRUGIH. OSTANIMO  ZDRAVI!

                                                                                                          Občina Dornava

                                                                                                                   župan

                                                                                                            Janko MERC

Katalog informacij javnega značaja
V želji po odpravi omenjenih pomanjkljivosti smo v sodelovanju z Inštitutom za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor uredili
Katalog informacij javnega značaja Občine Dornava
KIJZ