Objave in obvestila

Obvestilo za javnost - Usposabljanje in preverjanje motorizirane bataljonske bojne skupine na širšem območju severovzhodne Slovenije

Občinska uprava

Dornava, 29.10.2014

Obvestilo za javnost

Obveščamo vas, da bo 72. brigada Slovenske vojske izvajala usposabljanje in preverjanje motorizirane bataljonske bojne skupine (MotBBSk) na širšem območju severovzhodne Slovenije (Apače, Črešnjevec, Moškanjci). Preverjanje enote se bo izvajalo kot vaja MotBBSk v času od 10.11.2014 do 14.11.2014.

Cilj preverjanja je izvajanje kolektivnih nalog, tako na vojaških zemljiščih kot tudi na civilnem območju z namenom približevanja Slovenske vojske civilnemu okolju. V navedenem terminu se bodo tako na območju letališča Moškanjci z bližnjo okolico izvajale različne naloge kot je blokada desanta, patruljiranje in reakcija na stik. Pri vseh aktivnostih se bo uporabljalo tudi manevrsko strelivo.

V skladu z zakonodajo bo Slovenska vojska vadbeno območje po končani vaji očistila in povrnila v prejšnje stanje.

V PETEK, 7. novembra 2014, ste vabljeni na predstavitev Slovenske vojske na trg pred občlinsko zgradbo Občine Dornava. med 11. in 13. uro.

Rajko Janžekovič
župan Občine Dornava

Katalog informacij javnega značaja
V želji po odpravi omenjenih pomanjkljivosti smo v sodelovanju z Inštitutom za lokalno samoupravo in javna naročila Maribor uredili
Katalog informacij javnega značaja Občine Dornava
KIJZ